Modelwoningen

Contacteer Ons

 

Veldekensstraat 277 - 9240 Zele

Tel: 052 444 402

Fax: 052 525 002

GSM: 0497 530 898

info@bouwpartners-poppe.be

 

PASSIEFWONINGEN

 

In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn. Dat is een gevolg van de Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen.

Ons ervaren bouwteam werkt dan ook graag samen met U om tot een geslaagde energiezuinige kwaliteitswoning te komen dat aan alle verwachtingen en het beschikbare budget voldoet.

 

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een goed winter- en zomercomfort. De warmteverliezen zijn er door een doorgedreven isolatie zo beperkt, dat er slechts een zeer kleine energievraag voor verwarming en koeling nodig is. Het totale energieverbruik van een passiefhuis is dan ook gemiddeld 75 procent lager dan een traditionele nieuwbouwwoning.

De criteria voor een passiefwoning zijn heel streng. De jaarlijkse totale energievraag voor ruimteverwarming en -koeling kleiner is dan of gelijk aan 15 kWh/m² geklimatiseerde vloeroppervlakte.

Laat u overtuigen door onze passiefwoningen die allen zijn voorzien van :

 

  • Driedubbele beglazing
  • Ventilatiesysteem D met warmteterugwinning en optimale luchtkwaliteit
  • Maximale isolatie van muren, daken en vloeren en hoge tochtdichtheid om warmteverliezen te minimaliseren
  • Hernieuwbare energie: zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen

 

De belangrijkste voordelen van een passiefhuis:

 

  • Het gebruik van een conventioneel verwarmings- en koelingssysteem wordt overbodig door de zeer specifieke manier van bouwen. Warmteverliezen worden zo volledig mogelijk geminimaliseerd. Dat betekent dat je in een passiefhuis niet investeert in een centrale verwarming of kachels. Met het vrijgekomen budget kan je dan bvb. een betere isolatie plaatsen. Het wordt daarmee een gebouwconcept waar tegelijk comfort en kosten geoptimaliseerd zijn.

 

  • Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75 procent lager dan een traditionele nieuwbouwwoning. De bijbehorende energiefactuur zal met andere woorden maandelijks ook vier tot vijf maal lager uitkomen dan in een conventioneel gebouw.

 

  • Het hogere leefcomfort. De balansventilatie houdt de luchtkwaliteit in de woning optimaal zonder dat er te grote warmteverliezen optreden. ’s Winters komt er geen rechtstreekse koude tocht binnen, terwijl de constante ventilatie met verse buitenlucht tot een gezonder binnenklimaat bijdraagt. Met de driedubbele beglazing ondervindt de bewoner bovendien een minimale koudestraling.

 

  • Een stabiele investering. Onderzoeken wijzen bovendien uit dat duurzame gebouwen een hoger rendement hebben dan niet-duurzame gebouwen.

 

Op gewestelijk en soms gemeentelijk niveau maakt men aanspraak op premies. Ook uw netbeheerder geeft premies.